VESZPRÉMI KÖZÉPISKOLAI KOLLÉGIUM INFRASTRUKTURÁLIS FEJLESZTÉSE

 

 

 

 

 

Veszprémi Középiskolai Kollégium infrastrukturális fejlesztése

A projekt azonosító száma: EFOP-4.1.3-17-2017-00466
A kedvezményezett neve: Veszprémi Tankerületi Központ
Elnyert támogatási összeg: 149.457.562 Ft
A projekt zárása: 2018. október 31.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap és Magyarország költségvetése társfinanszírozásával valósul meg.

A projekt tartalmának bemutatása:
„Az állami fenntartású köznevelési intézmények tanulást segítő tereinek infrastrukturális fejlesztése”című pályázati felhívásra nyújtott be támogatási kérelmet a Veszprémi Tankerületi Központ. Ennek keretében került sor a Veszprémi Középiskolai Kollégium infrastrukturális fejlesztésére, mely keretében a „B” és „C” épületben az emeleti szinteken és a földszinten a mellékhelységek, fürdők és WC blokkok felújítása, szaniterek beszerelése történt meg. Továbbá a „B” épületben 4 db, C épületben 2 db teakonyha felújítását (vízvezeték szerelés, szerelvényezés, szaniterek és mosogatók beszerelése) végezték el. A köznevelési intézményben a tanulók és dolgozók biztonságához szükséges fejlesztések megvalósítása, beszerzése során a két épület portáján 1-1 kamerás beléptető rendszer került kialakításra, valamint kiépítésre került a szobákat, közösségi tereket, közlekedőket érintő rádiós füstjelző rendszer.
A mindennapos testnevelés műszaki feltételeihez kapcsolódó infrastrukturális fejlesztés során a kollégiumhoz tartozó sportpálya megújult, mely vonatkozásában új labdafogó háló cseréje és a pályavilágítás kiépítése történt meg.
A folyosók és a közlekedők infrastrukturális beruházását illetően sor került a fém beltéri nyílászárók bontására és cseréjére, a padlóburkolatot hidegburkolatra cserélték. A közösségi terekben és a folyósokon megfelelő, korszerű bútorokat – kanapékat, asztalokat és sarokpadokat helyeztek el.
A fiúkollégiumban mindösszesen 52 diák számára 26 db ágyneműtartós emeletes ágy beszerzését is finanszírozta a projekt.
Az infrastrukturális beruházás nagyban hozzájárult a minőségi tanulói környezet biztosításához.

Nyomtatás E-mail